:: Al-Kisah.. Di Petang Hari Ahad ::

Petang tadi, ana dan roommate ana, Chadijah telah ke tasik kampus. Saje, rindu pulak kat ikan-ikan di tasik. Plus, nak me-relax-kan minda di kala musim Final Exam ini… (Huh. Smalam ana baru abis 2 paper. ‘Jammed’ kejap). Tak lupe, separuh bungkus roti dibawa bersame. Buat juadah ikan-ikan nanti.

Dengan menunggang JLC6095, kami tiba di tasik. Agak lengang. Mungkin masih awal (baru pukul 5.40 mase tu). Kami terus ke destinasi – jambatan yang di bawahnye ade sungguh amat sangat banyak ikan.

Sungguh amat sangat lahap dan rakus sekali ikan-ikan di bawah jambatan ni makan. Ana musykil juge. Bukan ke ramai aje orang-orang yang ziarah ikan-ikan ni, bagi makanan kat diorang (eh. dia-ikan)? Huu.. Ape2 aje la ikan.. Satu lagi kemusykilan, ana terfikir, ikan-ikan ni, boleh dimakan atau tidak? Tadelah. Ana memang suka makan ikan. Terutamanya kalau goreng garing-garing. Haha. Cuak je ikan-ikan ni bile ana tanyakan soalan tu pada Chadijah yang kelihatan teruja melihat ikan-ikan yang sungguh amat sangat banyak tu..

Aktiviti seterusnya adelah kelas menunggang motosikal 8-). Sejak awal semester lagi, dah janji nak ajarkan Chadijah bawak moto. Tapi tak sempat-sempat. Akhirnya, di hujung semester ini…

suzuki smash revo

Ya, akhirnya Chadijah berjaya menunggang motosikal. Thanks to JLC6095 yang tidak pula meragam. Hee. Kegembiraan jelas terpancar di wajah roommate ana yang sorang ni. Senang aje bawak moto ni, kan?

Advertisements

3 thoughts on “:: Al-Kisah.. Di Petang Hari Ahad ::

  1. Assalamualaikum WBKT,

    Mmm…sape ek cik kembarahidup ni ek? Kalau boleh tahu…senang nak ditulis nama Puan XXX kat link blog ana nanti…

    Macam nak teka…tapi takut salah…musykil2…

    Btw, terima kacih kerana melawat ke blog ana…moga thabat di jalan ini…amin…

  2. aah.. memang senang.. tu bile xde pape yg menghalang.. cube ade kenderaan lain… pucat muke.. nti bukan nampak pun mase ana bawak jauh2 tu.. haha… thanx anyway… =) xpandai.. tapi reti la jugak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s