:: Selamat Hari Raya Aidilfitri ::

It’s 1st of Syawal, 1430H.

When this entry is posted, I’ll be offline – well, most probably tengah isi perut dengan ketupat made by Tok, rendang yang Mak Cik Tih buat, and some kuih raya yang macam-macam tangan buat. And tak lupa, beraneka cakes made by Kak Ina (my cousin – who is really really really superb in baking stuffs). Wah. Dah terbayang kek Prun, kek Coklat, kek buah, kek Marble, bla.. bla..

selamat ari raye mak~

I’m at the kampong~ Tapi mak tak ada sekali ni 😦 . Mak tak balik (fyi, the kampong is my father’s kampong.hu). Waa.. Rindu sama emak.. Tape. Raye ketiga insyaAllah Angah balik rumah pulak ye, mak.

kad

To all,

😎 Selamat Hari Raye Aidilfitri 😎

Minal ‘aidin wal faizin.

Mudah-mudahan Allah menjadikan kita orang yang kembali dari ‘medan perang’ dengan memperoleh kemenangan yang besar.

Pantun skit:

Indah langit kerana awan,

Indah laut kerana kebiruan,

Indah Ramadhan kerana keinsafan,

Indah Syawal kerana kemaafan.

Mohon setrilion kemaafan andai ada salah wa silap tak kisahlah, sama ada yang disengajakan, atau yang tidak disengajakan, atau yang disedari, atau yang tidak disedari, atau yang boleh dielakkan, atau yang tak boleh dielakkan, atau yang… (ape lagi eh?) Yang apa-apa je la. Semua. Maaf x 10^18.

Advertisements

4 thoughts on “:: Selamat Hari Raya Aidilfitri ::

  1. Selamat Hari Raya husna~

    Got ur kad raya already..just the day before hari raya..
    the one and only…haha..at least ade jgk kad raya taun ni..
    thank you very much..

    wonder jugak la..kate xleh online..
    cmne leh ade post..musykil2..

    ape kaitan dgn hlovate? heh..
    dah ade link hlovate nampak..kihkih

    btw, mb tak turun KL kali ni..
    penang pun x balik..
    raya kat kuantan je..
    cuti pun kejap je (jelesnye UTP cuti lama)

    okes, semoga Syawal kali ini diberi lebih keberkatan dan kesejahteraan 🙂

  2. Salam 9 Syawal.

    Akhirnye. Jumpe jugak internet 😀

    To Ms Asma, tade hal la pasal kad raye tu~ Thanks to pakcik posmen yang antarkan ke kuantan tu..

    To Ima, sori mori pasal kad raya tu.. (sebenarnye agak kalut time nk pos kad2 tu. Banyak hal, and berkejar jugak nak pos tu – takut lambat pos – tak sempat sampai umah). Tapi tade hal, buleh ja ‘claim’ lepas cuti ni.. Penghantaran direct lagi tu.. 😎

  3. 😆

    Lupe nak merespon pasal ‘kemusykilan’ Asma tu..
    X online, tp boleh posting.. Aha. 😎

    Rahsianya adelah (ceh, poyo je).. By setting the post to be published on certain date la. Kire dah ter-schedule la.. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s