:: Pengalaman Mesti Ingat (cont’) ::

As promised, sambung skit la (even though cam dah ‘basi’ skit cite ni..)

Below:

1. Pic of a house betul-betul bertentangan dengan our house.. Macam rumah atas laut tak? Fuh…

2. Ni gambar tuan rumah yang tersangatlah baik hati dan concern, Makcik Hasmah dan anak-anaknye. Belakang tu le rumah kami.

3. Mangsa banjir (kitorang daaa) meredah air separas pinggang menuju ke rumah Makcik Hasmah yang boleh tahan tingginye (2 tingkat). Bawak ape yang patut (berkira-kira untuk stay kat rumah tu dalam 2 hari, sementara tunggu air surut). At the same time, hujan masih turun…..

4. View dari tingkat atas rumah Makcik Hasmah. Ade bot datang…

5. Juge view dari tingkat atas rumah Makcik Hasmah. Bomba pun datang…

Air mula surut sejak hujan mula berhenti turun – dalam waktu Maghrib gitu.. Bangun pagi, after solat Subuh tu, kitorang pun tinjau la keadaan kat luar rumah. Subhanallah. Tak de rupa lepas banjir langsung. Macam tak de ape-ape yang berlaku pun. But of course la, tanah still basah skit, and ade lumpur kat tembok-tembok and tiang-tiang rumah.

Tengahari tu (4 Dis), kitorang balik ke rumah sewa, dan bersihkan rumah yang penuh lumpur. Alhamdulillah, kebanyakan barang-barang yang ditinggalkan kat dalam rumah tu selamat. Tak kena air – sebab dah letakkan atas tempat yang tinggi.

That weekend, memang kitorang mengemas rumah aje le.. Memang satu experience daa..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s