:: Jauh ::

Lagu lama (tapi xde la lama sangat2).

Tiba-tiba, baru-baru ni, selalu terngiang2 pulak lagu ni.

Memang ade kisahnye..

——————————————————————————————————————————————————————————

JAUH – MIRWANA

Sepi jiwaku sepi kerna kau tiada di sisi
Sunyi hatiku sunyi tanpa kehadiranmu kasih
Doaku semoga dirimu bahagia

Aku yang kini jauh
Damba keampunanmu
Khilaf antara kita
Kan terlerai akhirnya
Bersama kasih kita dan cinta

Moga berbahagia meniti harimu yang indah
Setia kunanti tiba saatnya kitakan bersua
Doaku semoga dirimu sejahtera

Aku yang kini jauh
Damba keampunanmu
Khilaf antara kita
Kan terlerai akhirnya

Jauh kita terpisah dibatasi jarak dan masa
Dirimu tak pernah kulupa
Terus kunanti setia
Saat indah kita bersama

Diriku yg kini jauh
Damba keampunan darimu
Semua khilaf antara kita
Kan terlerai jua akhirnya

——————————————————————————————————————————————————————————

Dan sekarang, memang jauh..

Advertisements

13 thoughts on “:: Jauh ::

  1. kisah kami berdua 7071p0p.. mungkin juga kisah cik kembara dengan sahabat beliau yang lain.. yang pasti.. antara kmi semua.. semua sedang berjauhan.. hanya ukhuwah yg membuat kmi dekat di hati.. ukhuwah fillah insyaAllah.. begitu banyak yg kmi semua harungi.. T_T sedih la plak..

  2. macam terase jugak je cik kembara…
    walau jauh, tp sgt dekat di hati..
    dirimu sntiasa diingati..
    rindu cik kembara…huhu
    REALLY

  3. tak nak terasa…kot salah..
    nnt husna kate perasan..ehe..
    tp entry ni sedih!
    kisah kita x mcm org lain..kita spesel 🙂
    chad, husna..mmg jauh..
    ‘Doaku semoga dirimu bahagia’

  4. asma :

    tak nak terasa…kot salah..
    nnt husna kate perasan..ehe..

    Tade salah betulnye kat sini.. Sape yang terase, bukan perasan, tapi ade perasaan 8-).

    asma :

    tp entry ni sedih!

    Lagu ni memang sedih!

    asma :

    ‘Doaku semoga dirimu bahagia’

    Amiin. Wa’alaiki aidhan. And all..

    farah :

    walau jauh, tp sgt dekat di hati..

    Sebenarnye dah tak jauh sangat dah sekarang ni.. Dalam 2 jam buleh sampai dah. He. Tape, ade jodoh, ade rezeki, ade umur yg panjang, kite jumpe, biiznillah.

    dijah :

    yang pasti.. antara kmi semua.. semua sedang berjauhan.. hanya ukhuwah yg membuat kmi dekat di hati.. ukhuwah fillah insyaAllah.. begitu banyak yg kmi semua harungi.. T_T sedih la plak..

    Toppat. Muge semua tabah dalam menempuh apa pun cabaran yang mendatang.. Be strong..!

  5. bukan jauh dr jaraknye..tp x tau nak kte…
    rs smkin hri kite smakin jauh…dan jauh…
    wlau ape yg blaku..ketahuilah bhawa drimu sntiasa d hatiku..
    trma ksh krna mjdi shbt y sgt baik slama ini..
    x tbls rsnye…
    honestly, bkn mdh u mndpt shbt sprtimu….
    x tau knape kusering trigt ukhuwah y prnh dbine dulu…miss it..huhu…
    “moga drimu selamat dn bahagia dunia akhirat..amin…”

  6. kembarahidup :
    Jap. Tunggu ‘org yg jauh’ tu reply kat sini.. (kalau ade yg terase le..)

    Hm…. Dah ada orang “jauh” tu reply ek??
    Tapi mesti ramai kan orang yang jauh tu.. Hehe…
    Ada tak orang yang “dekat” tetapi seolah-olah terasa jauh.. ;P
    Haa… Kata orang, bila teringat orang jauh, dalam masa yang sama orang yang “jauh” tu mungkin jgk sedang teringat kat Cik Husna..
    Hehe… Maybe ada Connection tu..

  7. 7071p0p :

    kembarahidup :
    Jap. Tunggu ‘org yg jauh’ tu reply kat sini.. (kalau ade yg terase le..)

    Kata orang, bila teringat orang jauh, dalam masa yang sama orang yang “jauh” tu mungkin jgk sedang teringat kat Cik Husna..
    Hehe… Maybe ada Connection tu..

    Yup. Selalu gak dengar ‘sifir’ tu.. Wallahu’alam la kebenarannya~

  8. 7071p0p :

    kembarahidup :
    Jap. Tunggu ‘org yg jauh’ tu reply kat sini.. (kalau ade yg terase le..)

    Ada tak orang yang “dekat” tetapi seolah-olah terasa jauh.. ;P

    Common, I can say.. Selalunya masa dekat, kita kureng appreciate org2 di sekitar kita. Guris-mengguris perasaan slalu terjadi. Sampai yang dekat pun terase jauh.. Bila ‘hilang’ org tu dari kita, baru nak tercari2 smula.. It happens most of d time..

  9. kembarahidup :

    7071p0p :

    kembarahidup :
    Jap. Tunggu ‘org yg jauh’ tu reply kat sini.. (kalau ade yg terase le..)

    Ada tak orang yang “dekat” tetapi seolah-olah terasa jauh.. ;P

    Common, I can say.. Selalunya masa dekat, kita kureng appreciate org2 di sekitar kita. Guris-mengguris perasaan slalu terjadi. Sampai yang dekat pun terase jauh.. Bila ‘hilang’ org tu dari kita, baru nak tercari2 smula.. It happens most of d time..

    Alamak… I terasa you.. Hmmm… itu la yg sy pun rasa sekarang jgk. Erm… Ape2 pun… Lagu ni untuk insan yang “jauh” dari sy jgk. Huhu… Kita tak pandai nk hargai bila dia dkt dgn kita. Tp bila dah “jauh”, terasa kehilangannya…baru la nak sedar. Moga masih boleh diperbaiki… Insyaallah..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s