:: InsyaAllah.. ::

InsyaAllah.

Kalimat yang mahsyur di kalangan masyarakat Muslim after ucapan salam. Maksud direct (darisegi bahasa), “jika dikehendaki Allah”.

Selalunya diucapkan ketika berjanji untuk melakukan sesuatu. Bila diucapkan, ia sepatutnye merangkap harapan dan doa. Plus with a strong belief that Allah terlibat dalam segala urusan dan perancangan manusia – in which, of course, HE is.

Allah said in the Quran, in Surah Al-Kahfi, verses 23-24:

“And never say of anything, “Indeed, I will do that tomorrow, except [when adding], “If Allah wills.”And remember your Lord when you forget [it] and say, “Perhaps my Lord will guide me to what is nearer than this to right conduct.”

Because kite tak tau ape yang akan jadi the next day, the next few hours and even the next second. So jangan simply make promises without saying “InsyaAllah”..

*Ada jugak sesetengah orang yang use this word, tapi dengan ‘sound’ yang macam tak brape yakin. Ini pun tak betul ni. Bile dah cakap insyaAllah, kene betul2 usaha untuk buat perkara tu. If dah memang fated not to be done or memang tak bleh nak pegi/buat, that’s Allah’s will.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s