:: Kedua ::

2nd time, in campus.

Accident. Motor-kereta.

Lebih kurang macam kes sebelum ni (Kemalangan Kecil). Sebelum ni kes kete masuk simpang tak bagi signal. Kali ni kes kete tak bagi signal nak masuk parking. Haila.. Kat area parking pun bleh accident camni. Berat nanang.. Satu persamaan. Driver kereta = perempuan. Hu. Tak nak komen.

Nak kate bawak laju, tak jugak. Sebab masa tu kat parking area. Mata memang meliar je tengok2 kete2 lain, takut tiba2 keluar parking ke ape.. Tup2, kene jugak.. Adeyh.

Sebelum ni injured tak teruk sangat, kaki je. Kali ni membabitkan kaki dan tangan sekali. Fu.. Dan… Motor pun injured skali kali ni. Adeyh. Tak sedap dah bawak motor tu sekarang..

—————————————————————————————–

Sakit = kafarah dosa, barangkali..

Advertisements

6 thoughts on “:: Kedua ::

  1. “You want to be injected?” Dr.
    “Huh? What for?”
    “Injection.. To avoid kancing gigi..”
    “O.. Er. Inject je lah..” Pasrah. Plus blur2 je, apesal nak kene inject plak?? Blur2 jugak pasal kancing gigi.. Apekah?

    Balik tu lepas tanye2 kat orang, baru tau, untuk ape.. Injection tu namenye ATT injection. ATT = Anti Tetanus Toxoid. Prevent daripada ter-infect dengan kuman ape ntah, yang boleh menyebabkan kekejangan otot and some problems dgn saraf if terjangkit pada salur darah, dalam kes ni, tempat luka la..

    Tapi still cam x puas hati skit.. Rase lenguh je memanjang tangan kanan nih. Adeyh. Banyak btul dosa..

  2. ema :

    syafakillah.. elok2 lain kali.. okie.. :)

    Amiiin.. Syukran~

    cpk :

    emm… mcm parah jer sampai kene ATT….
    biasanye luka dalam kene injection tu…

    Tak parah, xde patah2.. Boleh lagi naik moto gi bengkel sume.. Luka2 la jugak~

    farah :

    husna..ish..accident lgi..
    x pe la. nk wt cane. lain kli be careful ok..
    trukkah?? rsau pulak…
    muge x de pape..smoga cpt smbuh..

    Xtau la awat duk jadi lagu nih.. Accident dah bape kali dah. Jatuh/terseliuh sume tak yah cakap. Zaman kat skolah dulu smpai Mr. Goh pun kompius, apsal slalu jatuh. He.. Ade la tu. Penebus dosa yang bertimbun.. Fu

  3. x baik ckp g2..think +ve ok..
    Allah nk bgi rehat..bile sakit bru kite hrgai nkmt kesihatan kan..
    mgkin jgk kki dh loose..
    kne sokmo pkai guard la nmpk gayenye~~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s