:: Without You ::

Alhamdulillah, satu paper dah pun lepas petang tadi..

Malam ni rasa nak senyum 🙂 je. Bukan sebab dah lepas satu paper. Tapi sebab gembira tengok sorang sahabat ni.. Alhamdulillah, lain betul dari dulu. Memang betullah hidayah tu milik Allah. Dan betapa hidayah tu singgah di hati-hati orang yang dikehendakiNya, pada masa yang ditentukanNya.

Allah s.w.t berfirman:

Barangsiapa yang Allah menghendaki akan memberikan kepadanya petunjuk, niscaya Dia melapangkan dadanya untuk (memeluk agama) Islam. Dan barangsiapa yang dikehendaki Allah kesesatannya, niscaya Allah menjadikan dadanya sesak lagi sempit, seolah-olah ia sedang mendaki langit. Begitulah Allah menimpakan siksa kepada orang-orang yang tidak beriman.” [Surah Al-An’am, 6:125]

Sabda Rasulullah s.a.w:

Barangsiapa yang Allah berkehendak padanya kebaikan, nescaya diberikan kepadanya kefahaman dalam agama.[Muttafaq ‘Alaihi, no. 8 dalam al-Fath]

Alhamdulillah, all praises to Allah. Semuge istiqamah.

Share satu lagu:

Without You – Sami Yusuf

Softly you called to me
Across the space between
Across eternity
Where love winds a path unseen

Out of the wilderness
You beckoned my every step
I stumbled sometimes and yet
I never once looked back

‘Cos I would see
The man I know I used to be
How I was lost before you reached for me
No I don’t know
Where I would go
What I would do

Without You
Without You
Without You

Like a heart between beats
I would feel nothing you see
If you took your love from me
I don’t know what more would life mean?

I’d use my final breath
To call out your name and let
That breath upon the breeze
Rise like a kiss to thee

So you might see
Just what your love has meant to me
And what the cost of losing you would be
No I don’t know
Where I would go
What I would do

Without You
Without You
Without You

*Lagu ni sebenarnye dah keluar dalam tahun lepas kalau tak silap. Tapi kali ni dimasukkan lagi dalam album baru Sami Yusuf, “Wherever You Are”. Setakat dalam banyak2 lagu dari album baru ni, baru ‘termelekat’ dengan lagu ni je..

*Esok hari Arafah. Jom puase~

Ditanya kepada Rasulullah s.a.w. berhubung puasa pada hari Arafah, maka Rasulullah s.a.w. bersabda: “Berpuasa pada hari Arafah menghapuskan dosanya setahun sebelum dan setahun selepas”. [HR Muslim]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s