:: Keep On Moving ::

“Keep On Moving” mungkin tajuk lagu. Tapi bukan lagu tu yang nak di-share-kan dalam post kali ni. Sebaliknya, lagu Opick. Yang selalu menyentuh. Yang selalu mampu membuatku menitiskan air mata.

CAHAYA HATI – OPICK

Allah engkau dekat penuh kasih sayang
Takkan pernah engkau biarkan hamba-Mu menangis
Kerna kemurahan-Mu
Kerna kasih sayang-Mu

Hanya bila diri-Mu
Ingin nyatakan cinta
Pada jiwa-jiwa yang rela dia kekasih-Mu
Kau selalu terjaga yang memberi segala

Reff:
Allah Rahman Allah Rahim
Allahu Ya Ghafar Ya Nurul Qolbi
Allah Rohman Allah Rahim
Allahu Ya Ghafar Ya Nurul Qolbi

Di setiap nafas di segala waktu
Semua bersujud memuji memuja asma-Mu
Kau yang selalu terjaga yang memberi segala

Back to Reff:

Setiap mahluk bergantung pada-Mu
Dan bersujud semesta untuk-Mu
Setiap wajah mendamba cinta-Mu cahaya-Mu

Back to Reff:

Yaa Allah Ya Rahman
Yaa Allah Yaa Alllah Yaa Allah
Ya Nurul Qolbi
Yaa Allah

Memang betul. Dia dekat.

Dua hari lepas, malam sebelum semester baru bermula. Macam-macam dalam fikiran. Fikir tu, fikir ni.. Plan tu, plan ni.. Sambil layan lagu Opick.

Dan hari ni, hari kedua dalam semester baru telah bermula. Pagi tadi ke PASTI sekejap. Sempat join warga PASTI meraikan ulangtahun kelahiran salah seorang pelajar PASTI. Memang seronok tengok budak-budak ni. Lupa masalah. Masalahkah??

Dari PASTI, terus ke kelas. Electrical Machines II. Kelas Dr. Taib yang nice. Banyak nasihat yang bagus. Terasa macam semua yang diperkatakan Dr. Taib tu memang khas dituju buat diri sendiri. Motivasi yang menarik di awal semester.

Sikit lagi, sikit lagi.. Dah final year dah pun. Ni bukan ending yang best, so this ain’t the ending yet.. Jadi, memang perlu teruskan. ‘Keep on going’, pesan seorang sahabat.

Hidup mesti diteruskan. Dan pengajian mesti dihabiskan. I will. InsyaAllah.

Advertisements

One thought on “:: Keep On Moving ::

  1. keep always remind yourself..EVERYDAY…”Hidup mesti diteruskan. Dan pengajian mesti dihabiskan. I will. InsyaAllah…”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s