:: ‘Pesta’ Exam ::

Standard. Bile jadi student, memang tak lari daripada exam. Tak boleh lari pun. Tak kisah la major exam ke, final exam ke.. Dulu, kini, selamanya: mesti ade exam. Dari PTS, UPSR, PMR, SPM sampai ke uni. Memang tak boleh lari.

Exam tetap exam. Dan seperti stated dalam post sebelum ni, saya akan start ber-exam lusa. FYP presentation baru abis hari ni. Yup. Lusa exam. Macam biase. Orang lain pun exam jugak. Macam biase.

Cumanya, exam kali ni sedikit mencabar sebab study week yang sangat pendek, lantaran sistem pengajian semester baru yang baru je start this sem. Study week = 5 hari. Dan itu adalah termasuk weekend. Bagi final year student yang buat FYP this sem, ada presentation dalam study week. Pergh. Mana nak prepare untuk FYP, mana nak study untuk final exam??

Itu cabaran. Wow. Positifnya saya! 😎

Layan je la. InsyaAllah tak lama dah lagi. Kan ‘tough times never last‘. Kembara je lah~

Satu poem menarik untuk dikongsi, cilok daripada roommate yang cilok daripada kad mane ntah:

When things go WRONG, as they sometimes will,
When the road you’re trudging seems all uphill,
Keep your spirits high for through thick n’ thin,
You must carry on if you are to win.

Life is strange with its twists and turns,
As everyone of us sometimes learns,
It challenges us to often give up,
When we could have captured the victor’s cup.

So turn your failures inside out,
Press them on past fear and doubt,
Never mind if things hold you back a bit,
You’ll come out on top, but you mustn’t quit!

May Allah ease the days.. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s