:: Leaving Mes Chats ::

おはようございます.

 

Sedang menyiapkan itinerary untuk ke kota Bandung minggu depan (insyaAllah). Kebetulan, keberangkatanku ke sana serentak dengan emak yang akan ke tanah suci. Semoga Allah permudahkan semuanya.

Antara perkara yang selalu dirisaukan bila meninggalkan rumah adalah: Melly & Mellet. Oh ya. Mereka sudah masuk 3 tahun pada tahun ini. Memandangkan adik ada di rumah (cuti semester), maka tak perlulah hantar ke pet boarding.

Jadi kenapa risau? Entah. Setiap kali aku akan ke mana-mana (tinggalkan rumah for few days), mesti ada kucing yang tak sihat. Paling teruk, masa Mel demam teruk Jun 2012. Few days before ke Taiping, Mel kejap-kejap demam, menggigil. Seminggu lepas balik dari Taiping, Mel sakit teruk. Aku dah pernah cerita kat sini dan sini.

Itu contoh kes paling teruk la. Kes lain, biasanya cirit-birit.

Melly-chan.

Melly-chan.

Mellet-chan.

Mellet-chan.

Hampir setahun lebih juga Melly & Mellet tak ada sakit apa-apa. Sihat walafiat, alhamdulillah. Tiba-tiba dalam seminggu dua ni, badan Mellet kejap-kejap panas sikit. Tapi memandangkan dia masih ada selera nak makan, jadi aku rasa dia ok kut. Cuma semalam dia cirit-birit lagi. Tak tahu kenapa. Tengoklah hari ni macam mana. Minggu ni memang kena pergi klinik veterinar sebab vaksin Melly due bulan ni.

Mellet, tamo sakit-sakit ya.

Mellet, tamo sakit-sakit ya.

Phew.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s